Vorige maand schreven we al over de lekkerste reisgids voor Florence en Toscane: een boek vol heerlijkheden die geproefd, beschreven en gefotografeerd zijn door Sofie Delauw, alias The Curious Eater. Vandaag delen we een tip uit het boek: pasticceria Dolci & Dolcezze in Florence.
Dolci e Dolcezze
Sofie tipt allerlei lekkere adresjes in Florence en Toscane. Een van de tips waar wij het meest van gaan watertanden is Pasticceria Dolci e Dolcezze in Florence. Sofie vertelt:
‘Ik ben nooit een groot liefhebber geweest van taart. maar zo gaat dat in Italië: je verandert al eens je mening als het over eten gaat. Al dan niet onder invloed van een goede vriend of een kennis. Toegegeven, een patisserie als Dolci e Dolcezze valt niet echt op in het straatbeeld. Het is wat je met een charmante knipoog een snoepjesdoos zou noemen. […]
Het is vrijwel onmogelijk om er enkel een koffie te drinken. Mamma Ilaria Balatresi gaat nog steeds elke ochtend om half vier aan het werk om delicate en mooie brioches te bakken, en ook haar tortine, de mignardises, laten niemand onberoerd. Dochter Agelica is zichtbaarder aanwezig in de winkel, waar ze met zorg en liefde een stuk chocoladetaart verpakt dat met chocolade van Valrhona werd bereid, of appeltaart met slagroom, en de croissants met frambozen of gekonfijte sinaasappel.’
Dolci e Dolcezze is te vinden aan het Piazza Beccaria Cesare 8r in Florence.
Nog veel meer lekkere adressen in Florence én in Toscane vind je in
The Curious Eater – De geheimen van de Toscaanse keuken | Sofie Delauw | ISBN 9789401414692 | uitgeverij Lannoo | bestel The Curious Eater via deze link bij bol.com